perjantai 25. lokakuuta 2013

Rakkaus

Facebookin käsityöblogiryhmän blogihaasteena oli kirjoittaa viikon ajan 1-7 blogimerkintää seuraavista aiheista: voima, ilo, rauha, hiljaisuus, lepo, valo ja rakkaus. Kaikista muista termeistä minulla oli heti jonkinlainen kutina, mitä niistä kirjoittaisin, mutta rakkaus tuotti vaikeuksia. Neulominen on minulle kovin henkilökohtainen asia, sellainen jota teen vain itseäni varten (silloinkin kun neulon jollekin toiselle).

Miten rakkaus liittyy neulomiseen? Rakkaus on toista ihmistä kohti ojentuvaa kun taas neuloessa saa kätkeytyä omaan itseen. Neulomiseen käyttämäni ajan voisin käyttää myös olemalla läsnä rakkaille ihmisille. Voinko sanoa rakastavani neulomista? Mikä neulomiseen kohdistuvassa rakkaudessa on samaa kuin vaikkapa lapsiini kohdistuvassa rakkaudessa? Voiko jotakin tekemistä rakastaa samalla tavalla kuin ihmistä? Neulomista rakastan, koska se antaa jotakin minulle. Lapsiani en voisi lakata rakastamasta vaikka he ainoastaan kuluttaisivat minua. Kyse ei pelkästään ole rakkauden määrällisissä eroissa. Myös rakkauden sävy on erilainen.

Amigurumien näpertäminen on minusta suureksi osaksi kuluttavaa, vaikka lopputulos onkin söpö. Rakkailleni teen toisinaan niitäkin.

Tämän kaverin virkkasin tyttärelleni kaksi vuotta sitten. Pingviini on edelleen hänelle rakas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti