sunnuntai 24. marraskuuta 2013

The answer is in silence

Aloin tehdä palmikkosukkia Roosa nauha -sukkalangasta. Jos haluan ohjeen mukaiset pitkähkövartiset sukat, lanka ei tule riittämään. Mitä teen? Tilaan heti lisää lankaa? Sovellan vartta lyhemmäksi? Miten? Neulon jalkaterän erivärisestä langasta? Tuleeko siihenkin mallineuletta vai pelkkää sileää?


Yogi-teepussin mietelauseesta löytyi tähänkin pulmaan osuva ratkaisu: the answer is in silence. Kaikkea ei tarvitse ratkaista ennen kuin itse ongelma on ajankohtainen. Jos ajatukset pyörivät häiritsevissä määrin yllä kuvatunlaisten näennäisten ongelmien ympärillä, hyvä ratkaisu siihen on säännöllinen hiljentyminen. Kun istuu paikallaan hiljaa vaikkapa kymmenen minuuttia seuraten ajatuksiaan mutta lähtemättä niihin mukaan, voi ajan mittaan oppia jotain tärkeää ajatusten luonteesta. Mikä parasta, hiljentymisen ollessa säännöllistä hiljaisuus ikään kuin kulkee mukana ja koko oleminen on leppoisampaa.

1 kommentti:

  1. Tuo pähkäily ja epävarmuus, eteneminen ja peruuttaminen, vaihtoehdot ja luova ajatteleminen on ihanaa neulomisessa! Ja se että joskus menee täysin uusiksi, ja sekin on ok. Tai että epäonnistuminen ei ole ollenkaan ok.....paitsi sitten kun vähän aikaa on kulunut. Sovellettavissa muuallekin kuin puikkojen ääreen, todellakin! T:HannaU

    VastaaPoista