torstai 21. marraskuuta 2013

Sotilaskotisukat eli perusasioiden äärelläSaatuani muutaman näperrysneuleprojektin valmiiksi teki hyvää ottaa työn alle neuletyö, jota tehdessä ei tarvitse seurata ohjetta eikä sen paremmin juuri ajatellakaan. Inspiraationlähteenä malliin toimi Sotilaskotisukat. Kantapään aloitin ohjeesta poiketen niin että odottamassa olevien silmukoiden reunoihin jäi kummallekin puolelle yksi nurja silmukka - näin sukista tulee symmetrisetä. Kantapää on vahvistettu, Kärkeen tein leveät nauhakavennukset. Ensin neuloin yhden kerroksen oikeaa, sen jälkeen tein kavennukset joka toinen kerros kunnes kavennuskerroksen jälkeen silmukoita oli jäljellä 28, sen jälkeen tein kavennukset joka kerros, kunnes jäljellä oli 16 silmukkaa. Kärjen silmukoin umpeen.

Lankana on Rintalan tilan sukkalanka (180 m /100 g). Ostin langan pari vuotta sitten kädentaitomessuilta. Se oikein huusi saada päästä muotoutumaan perusvillasukiksi. Lanka on käsittelemätöntä luomuvillaa, jonka lämpimyys ja kosteudenimemiskyky ovat vyötteen mukaan tallella. Siitä huolimatta sukat kestävät 40 asteen konepesun villapesuohjelmalla.

Lanka melkein riitti! Jos lankaa olisi ollut metrin enemmän, se olisi riittänyt. Nyt toisen sukan kärjen kaksi viimeistä riviä on tehty eri langasta (vieläpä aika huonosta sellaisesta mutta siitä lisää myöhemmin).

 Uutena juttuna tässä projektissa oli tekniikka: tein sukat magic loopilla eli sukkapuikkojen sijaan käytin pitkää pyöröpuikkoa. Magic loopilla neulominen osoittautui alkuvaikeuksien jälkeen sukkapuikkoneulontaa meditatiivisemmaksi. Ei tiuhojaa puikonvaihtoja eikä varsinkaan niitä putoilevia puikkoja. Neule on helppo ottaa mukaan pelkäämättä puikkojen putoamista. En tiedä, onko KnitPron sukkapuikkosetilleni enää tämän jälkeen käyttöä.

2 kommenttia:

  1. Tuohan sukkapuikkosettiin: ei ole. Myy pois, osta irtopäisiä pyöröjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin vähän arvelinkin. Pyöröpuikkosetti onneksi on jo joten voin ostaa rahoilla vaikka LANKAA :D !

      Poista