torstai 9. tammikuuta 2014

Sijaistoimintoja toisen sukan sydroomassa

Puro-sukkien neulominen on jäänyt saatuani toisen sukan kantapään tehtyä. Se aika, jonka muuten olisin käyttänyt neulomiseen, on nyt mennyt lukemiseen. Olen lukenut eläintuotantoon ja eläinetiikkaan liittyvää kirjallisuutta ja vastapainoksi joogakirjallisuutta.Jonathan Safran Foerin kirja Eläinten syömisestä on pitkään ollut kirjahyllyssä odottamassa lukemista. Kun vihdoin sain tartuttua siihen, se oli joutuisaa luettavaa. Foer kirjoittaa eläintuotannon käytännöistä, jotka kaupassa eläinperäisiä tuotteita valitessa on tehty näkymättömiksi. Kirjan luettua lihansyönti ei tunnu houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Elina Lappalaisen kirja Syötäväksi kasvatetut on suomalainen versio Foerin kirjasta. En ole vielä päässyt kirjassa kovin pitkälle, mutta nyt jo huomaan, ettei se turhaan ole saanut Tieto-Finlandia-palkintoa.

Paramahansa Yoganandan kirjoittama Joogin omaelämäkerta ja Caroline Myssin Anatomy of the Spirit kuuluvat joogaohjaajakoulutuksen kirjallisuuteen. Joogin omaelämäkerta on joogakirjallisuuden klassikko. Siinä Yogananda kertoo omasta joogapolustaan. Kirja on viihdyttävää luettavaa. Se sisältää myös kuvauksia mystisistä kokemuksista ja ihmeistä, joihin itse suhtaudun varauksella mutta joista on siitä huolimatta mukava lukea.

Caroline Myssin kirja kertoo chakroista. Suhtauduin kirjaan aluksi erittäin suurella varauksella, varsinkin kun Myss ei mielestäni meinannut päästä itse asiaan ennen kuin vasta puolessa välissä. Kirjan loppupuoliskossa Myss käsittelee chakroja käytännön elämän kautta erilaisina elämän osa-alueina jotka voivat viedä tai antaa energiaa. Pidän nimenomaan tällaisesta käytännöllisestä lähestymistavasta objektiivisesti kyseenalaisiin asioihin. Kun pitää mielessä arkielämän realiteetit, voi olla hyvinkin hyödyllistä yhdistää johonkin tiettyyn elämän osa-alueeseen, esimerkiksi ihmissuhteisiin, jokin tietty väri ja kenties joitakin tiettyjä joogaharjoituksia joiden sanotaan vaikuttavan tiettyyn kohtaan kehossa ja sitä kautta antavan voimia kyseisen elämänalueen ongelmiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti