sunnuntai 4. elokuuta 2013

RaitasukatNeuloessa mieli rauhoittuu. Silmukka silmukalta syntyy jotain kaunista. Parhaimmillaan hitaasti ja mieltä rauhoittaen lopputuloksen ollessa toissijaista mutta toisinaan myös kiireellä kun jotain pitää valmistaa tilauksesta tai tarpeeseen jopa ilman inspiraatiota. Toisinaan silmukat vaativat purkamista syntyäkseen uudelleen asettuen entistä paremmin oikeille kohdilleen.

Muutimme heinäkuussa. Jooga ei riittänyt enää mielen nollaamiseen vaikka tärkeä osa sitä olikin, sen sijaan tuntui, että stressin purkamista edesauttaisi raitasukkien neulominen Norosta. Noron neulominen on itsessään terapeuttista, saa seurata kauniisti käsinvärjättyjen lankojen sävyjen hidasta vaihtumista. Jokainen silmukka on erilainen. Tällöin kaikki sileää neuletta monimutkaisempi on tarpeetonta. Raitasukissa saa lisäksi seurata kahden kauniin langan sävyjen lomittumista toisiinsa yllätyksellisellä tavalla. Näissä sukissa vihreänsävyinen lanka on Noro Kureyon Sockia, punasävyinen hieman paksumpaa Noro Silk Garden Sockia.Missä vaiheessa sitä noudattaa jotakin sukkaohjetta ja missä vaiheessa ohjeen soveltaminen muuttuu omaksi ohjeeksi? Inspiraation lähteenä toimi Faith AD:n ohje Noro Stripey Socks (löytyy googlaamalla), mutta minun sukissani on eri määrä aloitussilmukoita, eri pituinen resori, eri mallinen varsi ja kantapää. Aloitin luomalla 2 mm puikoilla 56 silmukkaa, neuloin resoria kuusi riviä, vaihdoin 2,5 mm puikkoihin ja aloitin sileän neuleen, jossa ensimmäisen raidan aikana lisäsin neljä silmukkaa seuraavasti:

r1: 1o, lisää yksi silmukoiden välisestä langasta, neulo ainaoikeaa kunnes jäljellä on 2s, lisää yksi, 1o
r2: neulo
r3: 2 o, lisää yksi, neulo kunnes jäljellä on 3 s, lisää yksi, 1o.
r4: neulo

Näin silmukkamääräksi tulee 60. Varren toiseksi viimeisessä raidassa kavensin silmukat taas vastaavalla tavalla 56:een. Kantapää on yksinkertainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti