keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kolmen minuutin meditaatio

Löysinpä kaupungilta oivallisen apuvälineen mindfulnessista tutun kolmen minuutin meditaation harjoittamiseen ja ohjaamiseen. Tiimalasissa musta hiekka mittaa mimuutin, punainen kaksi minuuttia ja valkoinen kolme. Kuvassa ne mittaavat vähän mitä aikaa sattuu koska hiekat olivat päässeet kuljetuksen aikana menemään sekaisin.


Kolmen minuutin meditaatiossa keskitytään ensimmäinen minuutti kehon tuntemusten tarkasteluun, toinen minuutti hengitykseen ja kolmannella nämä yhdistetään, ikään kuin koko keho hengittäisi. Ei vie paljon aikaa mutta antaa sitäkin enemmän, kannattaa kokeilla!

torstai 13. maaliskuuta 2014

Kuvahaaste 5/5: "Minä tulen sun kaveriksi."

Eilen vietin leppoisaa iltaa lasten kanssa kotona. Ketään ei kiukuttanut ja jokainen löysi mielekästä puuhaa itselleen. Jätin lapset puuhastelemaan olkkariin ja lähdin itse alakertaan laittamaan pyykkejä kuivumaan. Yläkerrasta kuului rauhallinen höpötys kun 2-vuotias selosti leikkiään: "Minä tulen sun kaveriksi, minä tulen sun kaveriksi, minä tulen sun kaveriksi...." Kun tulin takaisin olkkariin, selvisi, mitä hän oli puuhannut. Hän oli järjestänyt kaikki pikkuautonsa "junaksi":


Heitän tämän kuvan myötä haasteen Langat ja liinat solmussa -blogin Tuulalle. Ideana on postata viitenä päivänä 5 kuvaa arkielämästään ja haastaa jokaisen kuvan kohdalla joku toinen bloggaaja.

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kuvahaaste 4/5: teehetki

Rakastan juoda mausteista yrttiteetä. Yogi Teat ovat herkullisia, samoin Pukkat. Pidän myös maustamattomaasta vihreästä teestä, ja toki myös musta tee on silloin tällöin paikallaan. Tässä hautuu Pukkan Three Cinnamon -tee, pöydällä on viimeinen pussillinen Pukkan Relax-teetä. Taitaakin kohta olla aika täydentää teevarastoja!

Haastan tämän kuvan myötä Ruusukujan katveessa -blogin suviruusun mukaan kuvahaasteeseen, sillä hänen blogissaan on yhtä kotoisa tunnelma kuin teehetkissä. Ideana on postata viitenä päivänä 5 kuvaa arkielämästään ja haastaa jokaisen kuvan kohdalla joku toinen bloggaaja.

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Kuvahaaste 3/5: inspiraatiohyllyt

Tässä kuvassa on mun suosikkihyllyt meidän kirjahyllystä. Näiden hyllyjen kirjoihin tartun useimmiten. Niitä on ilo selailla ja niistä saa inspiraatiota. Aiheina on ruoka, jooga ja neuleet. On tuolla näköjään purjehdusaiheinenkin kirja seassa, en tiedä mitä se tekee meillä - meistä ei kukaan purjehdi eikä varsinaisesti edes siitä haaveile.


Tämän kuvan myötä heitän kuvahaasteen Miia-Rebekalle, joka esittelee omaa nimeään kantavassa blogissaan inspiroivia neuletöitä! Ideana on postata viitenä päivänä 5 kuvaa arkielämästään ja haastaa jokaisen kuvan kohdalla joku toinen bloggaaja.

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Kuvahaaste 2/5: Kultaköynnös

Vessan salmiakinmuotoinen ikkuna on minusta yksi hienoimmista yksityiskohdista kodissamme. Koska vessassa on ikkuna, siellä on myös kultaköynnös. Se on hieman kärsinyt pimeästä talvesta, mutta toivottavasti se kohta alkaa piristyä. Amppelia on kätevä käyttää myös korvakorutelineenä.


Haastan mukaan Minttumaan takana -blogin mintun, sillä hänen tekemänsä korvakorut näkyvät kuvassa (nuo pienet hopeanväriset renkaat). Ideana on postata viitenä päivänä 5 kuvaa arkielämästään ja haastaa jokaisen kuvan kohdalla joku toinen bloggaaja.

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kuvahaaste 1/5: tavaroiden hidasta asettumista paikoilleen

Ideana on postata viitenä päivänä 5 kuvaa arkielämästään ja haastaa jokaisen kuvan kohdalla joku toinen bloggaaja. Minä sain haasteen Langan päästä kiinni -käsityöblogin Tiia N:ltä.

Meidän arkea leimaa se, etteivät tavarat millään meinaa oppia menemään takaisin omille paikoilleen. Kuvan lankakori on odotellut hyllyn päällä jo pari viikkoa, että langat siirtyisivät lankalaatikkoon sängyn alle. Kyllä sekin vielä joskus tapahtuu, ovatpa langat jo keräytyneet koriin ja siirtyneet pois alakerrasta!



Haastan tämän kuvan myötä Korvensuu 1919 -blogin Annan mukaan. Osallistuminen on toki vapaaehtoista.